Composer in Residence – Norrbotten Big Band 2015

Jag har under hela 2015 haft det mycket hedersamma uppdraget att vara Norrbotten Big Bands Composer in Residence. Det har varit en mycket stimulerande och utmanande uppgift.
Under 2015 har jag träffat bandet vid 4 tillfällen, ungefär en gång i kvartalet, för att under tre dagar repetera. Jag har kommit med mer eller mindre färdig musik som jag sedan kunnat arbeta vidare på tills nästa tillfälle. Det har gett mig en unik möjlighet att verkligen skräddarsy musik för musikerna i bandet. Vi har diskuterat, jag har fått värdefull feedback från musiker. Feedback som jag kunnat omsätta i musik. Jag har skrivit om, skrivit till, strukit, ändrat formen etc. Något som normalt aldrig finns tid till. Den 7 november hade vi konsert i Kulturens hus i Luleå. En för mig oförglömlig upplevelse. Sveriges Radio spelade in. Har i skrivande stund inget sändningsdatum. Håll utkik på jazzradions hemsida.

Vi passade också på att spela in. Tanken är att det ska bli en CD som ska släppas i samband med en turné hösten 2016. Jag kommer att lägga upp lite smakprov så fort det är mixat.

Här är två recensioner av konserten.
Norrländska Socialdemokraten 2015-11-09
Norrbottenskuriren 2015-11-09