About

Jag är född 1961 i Umeå. Uppvuxen i Västergötland i en liten ort som heter Tibro. Har sedan början av 80-talet frilansat som musiker. Trummor är mitt huvudsakliga instrument.

Bodde många år i Malmö och under den tiden spelade jag väldigt mycket i Danmark. Det var väldigt viktiga år. Jag fick spela riktigt mycket med fantastiska musiker och band. Börjar mer och mer förstå hur betydelsefulla de åren var.

Sedan 2007 är jag bosatt i Stockholm och har min musikaliska bas här. Förutom min frilansverksamhet är jag involverad i Kopasetic Productions. Ett musikerkollektiv som ger ut CD, producerar konserter, festivaler mm.

Jag har några egna grupper och projekt som är aktuella.

LED, som spelar mina arrangemang av Led Zeppelins musik.
Meloscope, en kvartett som spelar min musik,
Lundin Danemo Kvintett, en grupp jag driver tillsammans med min gode vän Fredrik Lundin.

Sedan har jag några projekt som mer sällan är aktiva.
Peter Danemo Kapell, en nonett som spelar min musik.
Elektra Hyde, en grupp som sysslar med elektronisk improvisationsmusik.

Jag är också ganska flitigt utnyttjad som sideman och spelar ofta med Lina Nyberg, Joakim Milder, Krister Jonsson, Karl-Martin Almqvist, Robert Nordmark, Christian Spering, Nils Janson, Örjan Hultén, Jonas Östholm mfl.

Har också mer och mer fått uppdrag som kompositör och arrangör. Under hela 2015 har jag varit Composer in Residence för Norrbotten Big Band. Har de senaste åren skrivit arrangemang åt Tromsö Kammerorkerester, Norrbotten Big Band, Oulu All Star Big Band, Blue House Jazz All Stars m fl.

Om ni skulle vilja läsa en mer detaljerad biografi hittar ni den här and a english version here.