Blue House Jazz All Stars

I oktober 2015 blev jag inbjuden av Peter Asplund och Magnus Lindgren att delta i Blue House Jazz All Stars.

JOW_241015_43Det var ett fantastiskt roligt projekt där övriga musiker var Filip Ekestubbe, piano och Christian Spering på bas plus Svenska Stråkensemblen, se nedan. Det var ett väldigt varierat program där vi spelade musik av Gershwin, Vivaldi, Asplund, Lindgren, Spering och ett helt nyskrivet verk av Ann-Sofi Söderqvist. Jag fick i uppdrag att arrangera en del ur Vivaldis Winter, Allegro con molto. En väldigt rolig och utmanande uppgift.  Det går att lyssna på en inspelning från konserten här. Åsa Wirdefeldt spelar underskön violin!

JOW_241015_15

Svenska Stråkensemblen
Åsa Wirdefeldt – Violin (soloist)
Kristina Ebbersten – Violin
Susanne Magnusson – Viola
Johanna Sjunnesson – Cello
Anna Wallgren – Cello

JOW_241015_51

Christian Spering, Peter Asplund, Peter Danemo, Magnus Lindgren, Åsa Wirdefeldt.

Foton: Jan-Olov Wedin (Konserthuset)