Peter Danemo släpper ny CD!

Peter_Danemo_150x150

Ny CD från Kopasetic Productions www.kopasetic.se
Realeasedatum 2013-11-11

pd-auguelliDen ständigt nyfikne och kreative trumslagaren och kompositören Peter Danemo är tillbaka med en ny CD. Efter stora kritikerframgångar med Lundin Danemo Kvintett och LED, (Danemos färgstarka tolkningar av Led Zeppelins musik), har han samlat en skara mycket personliga och starka musikaliska röster på denna inspelning.
Lyssna på ett par spår på  80x50_orange

Den musikaliska värld Peter Danemo målar upp är rik, väl sammanhållen och koncentrerad. Tillsammans med en lyhörd och initiativrik orkester är det en fascinerande resa man som lyssnare bjuds på. Klangen i musiken och orkestern är fyllig och varm. Närvaron är total och skapar en speciell intensitet som är både tät och luftig på samma gång. Detta är musik som vilar i glädjen över det som skapas tillsammans.

Musiker
Staffan Svensson – trumpet
Mats Äleklint – trombon
Karl-Martin Almqvist – tenor och altsaxofon
Alberto Pinton – barytonsaxofon, klarinett och flöjt
Per-Åke Holmlander – tuba
David Stackenäs – akustisk gitarr och preparering
Thomas Eby – percussion
Lisbeth Diers – percussion och sång
Peter Danemo – trummor, percussion och elektronik

I studion.
Det är den 14 januari 2011. Jag befinner mig i den legendariska Atlantis studio i Stockholm. Klockan är 9.30. En slags lågintensiv aktivitet pågår. Några värmer upp, någon tittar igenom sina noter och dricker en kopp kaffe. Det småpratas och skämtas. Det mesta börjar vara på plats. Vi gör en kort soundcheck. Jag tittar ut över studio-rummet. Plötsligt slår det mig.

Musikerna som varit så närvarande i mina tankar när jag komponerat musiken har jag nu framför mig. Allt arbete har lett fram till denna punkt.

Nu är vi här. Det är nu det ska ske. Vi har repeterat ett par dagar. Alla är bekanta och trygga med det noterade. Vägen och utrymmet där emellan vet vi väldigt lite om. Jag tittar ut över rummet igen och låter mig fyllas av den lugna koncentration som sakta breder ut sig. Jag tar ett djupt andetag. Musiken får ta den väg den vill. Nu åker vi!
/Peter Danemo oktober 2013

Om Kopasetic:
Kopasetic Productions är ett oberoende musikerdrivet produktions- och skivbolag med fokus på jazz och improviserad musik. Bolaget, som har sin bas i Malmö/Lund-området, bildades 2003 av medlemmarna i Cennet Jönsson Quartet och Plunge och har dryga 40-talet CD i sin katalog.

Distribution: www.plugged.se