My drum kit

Jag spelar för det mesta på ett gammalt Slingerland Sparkling Champagne set från tidigt 60-tal i storlekarna 12×8, 14×14 och 18×14. Jag köpte det i Köpenhamn ca 1992 för en spottstyver långt innan retro-vågen. Senare hade turen att finna både en virvel och en 20″ bastrumma, i samma finish dessutom. När det gäller virvel så använder jag en Slingerland Artist 14×5,5 från 1963 eller en Ludwig Supraphonic från 1966.

Alla mina trummor är renoverade av en mycket skicklig trumbyggare som heter Niklas Kilenstam, bosatt i Lund. Det han inte vet om framför allt Slingerland är inte värt att veta. Niklas bygger dessutom custom trummor av högsta klass under egna märket K-Drums.

Min nuvarande cymbaluppsättning är en blandning av olika märken. Har ett antal jag brukar använda mig av. Beroende på vad för musik/band jag ska spela med kan det se lite olika ut.

Ride 22″ K Constantinople Thin Ride Overhammered
Ride 20″ Spizzichino
Ride 20″ Bosphorus Master (med 3 nitar)
Crash 19″ Istanbul Agop Signature
Ride/crash 18″ Bosphorus New Orleans (med 4 nitar)
Crash 17″ Dream Bliss
Hihat 14″ Sabian HH Manhattan
Hihat 14″ Paiste Masters Dark

Utöver det så använder jag en mängd små cymbaler, klockor, gongar gjorda av en cymbalmakare som heter Steve Hubback. Har också en turkisk serveringsbricka i tunn metall som hängt med i många år nu, den låter fantastiskt men börjar se förfärligt sliten och trasig ut.

I några projekt använder jag även elektronik.